Alt

De situaties in dit boek komen je wel heel bekend voor, wat nu?

Heb je het boek gelezen en komen een aantal van de geschetste situaties je wel heel vertrouwd voor? Dan is dat eigenlijk zeer goed nieuws. Want met de juiste acties schakelt je bedrijf minstens één versnelling hoger.

Hoe begin je eraan?

Het boek is voor velen de aanleiding om een aantal aspecten in de bedrijfsvoering anders aan te pakken. Maar dat voornemen blijkt niet altijd even gemakkelijk in de praktijk te brengen.

De schrijvers weten uit ervaring dat deze hindernissen oprecht en terecht zijn. Maar ze zijn vaak ook de oorzaak dat er na het goede voornemen niet veel meer volgt.

Degelijk van start met een groeiscan

Precies om ondernemers te helpen om die eerste hindernis te overwinnen werd de Groeiscan ontwikkeld. Deze scan levert je een plan van aanpak op, dat aangeeft wat er moet gebeuren. En in welke volgorde. Soms moeten er een aantal noodzakelijke stappen worden gezet eer je kan aanpakken wat echt dringend is.

Wat doet een groeiscan?

Een groeiscan verloopt in verschillende stappen:

 

Stap 1: Je trekt een dag uit waarop een expert jou en een aantal van je kern-medewerkers kan spreken.

Stap 2: Op basis van dat gesprek worden de groeiremmers blootgelegd.

Stap 3: Met die informatie als achtergrond stellen we een plan van aanpak op waarin we een oplijsting  maken van noodzakelijke en nuttige acties. Die worden in een tijdslijn geplaatst: wat moet eerst, wat kan later.

Ik wil graag meer weten