Waarom elke groeiondernemer dit boek moet gelezen hebben.

Alt

Tenzij een ondernemer er bewust voor kiest om op een bepaald ogenblik niet meer te groeien, worden bedrijven die het goed doen groter. Tot zover is er niet echt een probleem. Althans, dat lijkt zo.

Want net als een opgroeiende puber die zijn kleren ontgroeit, zijn het organisatiemodel, het personeelsbeleid en wellicht andere aspecten van de bedrijfsvoering ook te klein geworden. Alleen zie je dat aan het hoofd van een organisatie lang niet altijd. Gewenning is hier de grote boosdoener. Dat de problemen heel geleidelijk groter worden helpt ook niet. In het begin doet iets een beetje pijn. Maar dat verdraag je. Je raakt eraan gewoon. Geleidelijk aan worden de problemen groter. Maar altijd traag genoeg om er gewoon aan te worden.

Het boek helpt om die gewoontes te doorbreken.

Het boek doet dit op een bijzondere en systematische manier.

Herken de symptomen

Begrijp waar de oorzaak echt ligt

Vind de juiste oplossing

Voor wie is dit boek bedoeld?

Dit boek is bedoeld voor groeiondernemers.

Voor bedrijven die groei realiseren, maar te vaak met de handrem op. Dit boek toont je niet alleen waar de waarschuwingslampjes staan die verwittigen voor de opgetrokken handrem, het is ook een nuttige handleiding om de rem(men) af te zetten.

 

Is dit dan alleen voor bedrijven die willen groeien?

Nee. Bedrijven die de intrinsieke groeikracht niet hebben, zullen met dit boek geen groei realiseren. In dat geval gaat alleen de efficiëntie omhoog.

Over de auteurs

Bart Lodewyckx studeerde Rechten en behaalde daarna een Master in Marketing aan de Vlerick School in Gent, waar Matty Paquay overigens een jaargenoot van hem was. Bart begon zijn professionele carrière bij Slangen & Partners, het communicatiebureau van Noël Slangen, om daarna aan de slag te gaan bij Concentra. Hij bleef er meer dan 15 jaar actief, onder andere als business manager en marketing manager van Het Belang van Limburg. Hij stond mee aan de wieg van de krantensites hbvl.be en gva.be, lanceerde vervolgens Hebbes.be en bouwde dit uit tot een succesvol platform in Vlaanderen. De laatste 5 jaar bij de groep, die intussen werd omgevormd tot Mediahuis, was hij uitgever van boeken en magazines. In 2012 maakte Bart de overstap naar UNIZO Limburg, waar hij sinds 2016 gedelegeerd bestuurder is.

Matty Paquay leidt Paquay & Associates, een advieskantoor voor groeibedrijven, en is gastprofessor in Business Model Design aan de UHasselt. Matty heeft een eigen, soms afwijkende kijk op wat hij in het bedrijfsleven ziet gebeuren. Dat treft.

Bestel uw exemplaar

Alt

Haal uw eigen exemplaar in huis

Je vindt dit boek in de boekhandel en in heel wat online boekenwinkels.

Maar maak het jezelf gemakkelijk en bestel het boek gewoon hier. 

Bestel hier